Familie

Stemning som smitter

«Pust rolig. Verden faller ikke sammen. Du har mye å være takknemlig over. Jeg kan velge å være glad og å ha fred»

5/11/2018

Rebecca Deem

Rebecca er utdannet sosionom. Jobber som miljøterapeut. Gift. Mamma til to gutter. Musiker og Blogger.

Jeg er mamma til to små barn og har merket at mine barn lett plukker opp mitt humør og sinnelag. Til tross for at jeg anstrenger meg for å skjule både stress og negative følelser, så klarer de på en eller annen måte merket mitt humør, som om de kjenner vibrasjonene i luften, og så er det som om det smitter.

Små ting som å kle seg, eller å spise opp maten kan plutselig bli objekt for krangling og en mulighet å teste sin vilje og min tålmodighet.

En allerede stresset og presset mamma blir jo ikke mindre stresset og presset av trassing, og det blir fort en vond sirkel. Etter denne oppdagelsen har jeg begynt trekke pusten dypt og si til meg selv i stressende situasjoner: «Pust rolig. Verden faller ikke sammen. Du har mye å være takknemlig over. Jeg kan velge å være glad og å ha fred». Dette, som mye annet, er lettere sagt enn gjort. Men å bli bevisst på det, er kanskje første steg mot suksess.

Jeg kan ikke alltid kontrollere mine omstendigheter og jeg kan (faktisk) ikke kontrollerere mine barn.

Men jeg kan kontrollere hvordan jeg velger å møte situasjoner og på den måten styre hvordan jeg har det på innsiden. Jeg kan velge å ha fred midt i stormen. Indre ro. Dette er en treningssak, men som de sier: «øvelse gjør mester».

Våre barn trenger at VI har det bra.

Hva gjør du for at du skal ha det bra i din hverdag?

Del med dine venner