Samliv

FOKUS samtale 2019

Vi opplever stadig vekk at vi møter på familier og ektepar som virkelig har det tøft og som er på randen av håpet om å holde sammen. Det er så enormt meningsfullt å få vandre sammen med disse i veiledning og samtale.

22/1/2019

Cathrine Lofnes

Cathrine er daglig leder i Familiesenteret i Bergen. Tilbyr også samtaler og kurs sammen med sin ektemann Steinar Lofnes, via Familiesenteret i Bergen.

Men hvorfor har det gått så langt? 
At problemene er blitt til store verkebyller, som er så betente og såre at det tar times vis med terapi for å komme løs fra dem. Ikke alle klarer det heller. Det er jo det vondeste oppi det hele. Når det bare er for seint....
Jeg tror at folk generelt i Norges land, vegrer seg veldig for å søkehjelp. Spørre om veiledning og støtte.
«Vi skal klare oss selv»-kulturen er så sterk.
Dette tror jeg er en ukultur. Vi klarer ikke alt selv. Vi trenger støtte, veiledning og hjelp fra andre. Som har gått veien før oss eller som har en langårig skolering på området. Om det gjelder barneoppdragelse, ekteskap og parforhold eller personlig psykisk helse.
Mange opplever skamfølelse ved å gå det steget med å opp søke hjelp. Hvorfor?
Vi i Familiesenteret ønsker å være med på å den senke listen for å oppsøke samtale, hjelp og veiledning. Om så det bare gjelder en liten frustrasjon. For det er SÅ VIKTIG å tidlig komme inn å forgripe utfordringen, gi rette verktøy til å håndtere den og støtte opp om utviklingen. Da ser man at plutselig har man fått verktøy til å stå i og gjennom den og gjerne flere utfordringer i livet.

«Fokus samtale 2019» er ett av mange tilbud vi i Familiesenteret kommer til å ha i 2019.
I samarbeid med terapeutene har vi nå et tilbud vi vil kjøre ut Januar.
«Fokus samtale 2019» er Dobbelttime med familieterapeut for kun 900,-
Som er et lavterskel tilbud for å samle noen tanker og mål for veien videre sammen. Det er viktig og godt å gjøre, men ikke alltid så lett. Med mange ulike drømmer og ønsker kan det fort bli til en knute, det å samles om et felles mål. Da er det godt å ha en tredje person å snakke med. Som kan hjelpe å samle tanker og ønsker, og gi verktøy for å nå det man drømmer om.

Meld deg på til samtale her: post@familiesenteret.no

Del med dine venner