Familie

2020 - Familiene står fast

I en tid hvor alt rundt oss rakner, hverdagen blir snudd på hodet og ord som hjemmekontor, 1m avstand og kohort vil prege 2020 for alltid, så er det vanskelig å vite hva man kan stole på og regne med.

17/12/2020

Cathrine Lofnes

Cathrine er daglig leder i Familiesenteret i Bergen. Tilbyr også samtaler og kurs sammen med sin ektemann Steinar Lofnes, via Familiesenteret i Bergen.

Det ble spådd økte samlivsbrudd etter corona-nedstengningene i mars. Men jeg har hørt gjentatt flere ganger at pga at mange stressfaktorer ble fjernet fra familie-hverdagen, så var det mange familier som fikk det bedre sammen.

Dette er noe jeg håper vi kan huske på og ta med oss videre til den nye normalen.

Når arbeidsplasser rystes, man ikke får reise noen steder og nærkontakt med venner og kjente ikke blir anbefalt, så kan mye oppleves meningsløst. Tall viser at ensomheten og utfordringer med psykisk helse har økt. Da er det SÅ viktig at vi alle har øynene og hjertene åpne.

Vi kan fremdeles gjøre mye for å nå noen med et heia-rop, selvom man ikke kan være fysisk tilstede sammen.

Noe av det denne tiden har vist oss er at familien vår, den er vi stuck med. The good, the bad and the ugly. Jeg tror at mange har fått en aha opplevelse av hvor mye familien egentlig betyr for en. At vi ER sterkere SAMMEN og at vi trenger hverandre. Og jeg tror og håper at mange flere vil se verdien i å investere inn i familiene sine. Med turer, spillkvelder, film-stunder og mange gode måltid. Men også ser verdien i å -i 2021- investere med et kurs, personlighets test eller en samtale for å få litt input til par-relasjon og/eller foreldrerolle.

Vi kan ikke sitte å vente på at krisene kommer.

Vi må være proaktive og styrke familien vår i fredstid.

Derfor jobber vi i Familiesenteret aktivt med å nå familiene der de er. Med vårt nylanserte nettkurs, ukentlige podcast og LIVE sendinger på sosialemedier. Og vi håper at vi kan får være med, side ved side, med mange familier og parforhold i 2021, for å støtte, styrke, inspirere og veilede.

God Jul og Godt Nytt år fra oss i Familiesenteret!

Del med dine venner